[insert_php] $label = ‘costadelsol_hyra_sokbox’; [/insert_php]
[insert_php]
if (isset($_GET[‘gclid’])) {
$label = $label . ‘_’ . $_GET[‘gclid’];
}
[/insert_php]

Hyra hus eller lägenhet

Om du tar dig till Costa del Sol med reguljärflyg istället för charter behöver du också ha någonstans att bo. Då kan man välja att hyra en lägenhet eller ett hus. Hyr du ett hus har du mycket större ytor att röra dig kring än om du bor på ett hotell.


Sök semesterbostad på Costa del Sol i samarbete med Booking semesterbostad.

Eller välj stad för att se utbudet av semesterbostäder för uthyrning:

 

 

Våra bokningspartners

Det finns väldigt många olika objekt till uthyrning. Många svenskar hyr ut villor och lägenheter privat i Spanien. Om du inte går genom ett bolag utan direkt genom en fastighetsägare slipper du mellanhänder och får oftare ett billigare pris. Men då kan det vara lite besvärligare än om du går genom en förmedling. Genom en förmedling får du ett tryggare hyreskontrakt och ett större utbud av fastigheter. Men det är viktigt att man är ute i god tid när man vill hyra en lägenhet eller hus eftersom att de bästa objekten och de bästa veckorna går snabbt. Priserna kan däremot variera beroende på om det är högsäsong eller lågsäsong. Under våren, vintern och hösten kan du komma billigare undan i och med att priserna på hyrorna sjunker då. Att hyra i juli och augusti brukar vara dyrast.

for rent

Vanlig syn på solkusten, uthyrningsskylt

nycklar

Tänk på detta

Man kan även själv välja att lägga ut en annons om man vill hyra något. Då kan man själv ange de önskemål som man har och i vilket område man är intresserad av att hyra. Om man väljer att hyra lägenhet eller hus privat ska man tänka på att inte betala hela summan i förväg och det är viktigt att man ber om ett kvitto. Hyr man av en privatperson är det bra om man kan skriva ett tydligt avtal så att man vet vad som gäller om man måste avboka eller om något annat händer. Det kan exempelvis handla om hur man hanterar saker som går sönder i bostaden. Det kan emellertid vara svårt att avboka och då är det bra att ha en försäkring som täcker detta. Det är bra att kolla upp vad det finns för försäkringar om man exempelvis skulle bli akut sjuk.

[wp_ad_camp_1]

Om du väljer att boka genom en svensk förmedling får du en skriftlig bekräftelse där alla hyresavtal och villkor anges. Är det då så att bostaden inte kan leva upp till dessa villkor kan man klaga hos Allmänna reklamationsnämnden. Om du däremot hyr genom en utländsk förmedling gäller inte de svenska lagarna och konsumentverkets avtal.

hyra
Det finns gott om objekt att hyra

Vill du hyra villor av privata uthyrare eller förmedlare kan du välja mellan några av dessa:

Semesterbostad-spanien.se
Homeaway.se
Novasol.se
Stugsidan.se
Fritiden.se
Wimdu.se
Blocket.se
Hyraispanien.se